Întrebări frecvente

Prin serviciul de livrare prin OLX, cumpărătorul este cel care comanda produsul si plateste costul de livrare. Daca insa produsul nu este conform asteptarilor, produsul poate fi refuzat de catre cumparator, iar costul de livrare va fi platit de catre vanzator.

Daca esti vânzător, activarea serviciului de Livrare prin OLX se poate face din contul tău sau în momentul adăugării anunțului, bifând opțiunea de livrare pentru anunțul în cauză. Dacă ești cumpărător, folosirea acestui serviciu se poate face direct din pagina anunțului dorit, de pe varianta de desktop a platformei (www.olx.ro) sau de pe telefonul mobil (m.olx.ro), si aplicația OLX.

Fie că ești vânzător sau posibil cumpărător, în secțiunea de Livrare prin OLX vei putea vedea tot istoricul comenzilor începute sau confirmate și statusul aferent acestora.   Citește mai departe

Dacă se întâmplă asta, ar trebui să fie vorba doar de o eroare de moment – fie conexiune la internet, suprasolicitare a platformei sau pur și simplu o eroare de comunicare. Te rugăm să reîncerci pașii de comandă, iar, dacă lucrurile persistă în continuare, ne poți trimite oricând un mesaj.

Citește mai departe

Vești bune: chiar din contul OLX 🙂 În secțiunea Livrare prin OLX, atunci când accesezi platforma de pe un PC sau Desktop sau varianta mobilă a platformei, găsești toate comenzile finalizate sau făcute, astfel încât să nu le pierzi din vedere.   De asemenea, poți să cauți direct pe site-ul FAN Courier, folosind AWB-ul generat comezii tale, sau pe site-ul Postei Romane dupa nota de transport.
Ai la dispozitie două modalități de a primi banii aferenți rambursului, cu durate și costuri diferite:

Direct de la curier, în plic. Vei primi banii în aproximativ 48 de ore (2 zile lucrătoare), dar vei avea de plătit o taxă de 9.52 lei (TVA inclus), pentru că vine cineva la tine sa îți aducă banii.

În contul tău bancar. Vei primi banii în aproximativ 48 de ore (2 zile lucrătoare) de la livrare. Nu te costă nimic. Trebuie să mai știi că ai o limita maximă de 5.000 de lei pentru valoarea rambursului.

În funcție de data predării pachetului, după 72 de ore (3 zile lucrătoare) de la ridicarea produsului de către cumpărător, vei primi un SMS ce te înștiințează de posibilitatea deplasării în oficiul poștal de unde s-a facut și trimiterea inițială, pentru a primi contravaloarea lui. Nu uita să ai la îndemână buletinul și chitanța primită la tur.

Dacă comanda nu a fost confirmată încă de către vânzător, dar te-ai răzgândit, o poți anula direct din contul tău, secțiunea de Livrare prin OLX.

Dacă comanda a fost validată și expediată deja de către vânzător, o poți refuza la primire (prin FAN Courier) sau în incinta oficiului poștal, în funcție de tipul de transport ales.

Doar să ai în vedere că vânzătorul va plăti transportul dus-întors.