Rămâi în siguranță acasă și alege Livrarea prin OLX

Expediezi și primești colete oriunde în România

Poți vinde sau cumpăra lucruri de la orice distanță, fără să ieși măcar o dată din casă. Vei ști mereu unde se află coletul pe care îl trimiți sau îl aștepți.

Câștigi timp

Curierul face drumul dintre vânzător și cumpărător, astfel că tu ești scutit de drumuri și întâlniri.
Fără trafic și fără stres.

Economisești
bani

Ai un cost preferențial, de până la 44% mai mic pentru serviciile de livrare Fan Courier și Poșta Română. În plus, economisești banii pe care i-ai cheltui pe deplasare.

Cum folosesc Livrarea prin OLX?

1

Alege produsul și plasează comanda

După ce ai comandat, e rândul vânzătorului. În cel mult 2 zile trebuie să aprobe tranzacția, apoi are 3 zile la dispoziție să expedieze coletul prin FAN Courier sau Poșta Română. Tu alegi momentul în care preferi să îl primești

2

Alege produsul și plasează comanda

După ce ai comandat, e rândul vânzătorului. În cel mult 2 zile trebuie să aprobe tranzacția, apoi are 3 zile la dispoziție să expedieze coletul. Tu alegi momentul în care preferi să îl primești.

3

Verifică produsul și plătește în siguranță

Verifică produsul înainte să plătești, iar dacă produsele din colet nu corespund descrierii de pe OLX, poți refuza obiectul, caz în care acesta se întoarce la vânzător. Dacă e totul ok, plătești contravaloarea lui, iar noi ne asigurăm că banii ajung la destinatar.

Vreau să cumpăr cu Livrarea prin OLX

Caută anunțuri

Înapoi

1

Activează serviciile de livrare

Când publici anunțul, activează simbolul asociat cu Livrarea prin OLX, astfel încât potențialii cumpărători să știe că le oferi și această opțiune.

2

Confirmă rapid comanda primită

După ce cumpărătorul plasează comanda, ai 2 zile la dispoziție să o confirmi din contul tău, în secțiunea Livrare prin OLX. Îți trimitem apoi un număr de AWB cu care să poți expedia și urmări comanda de acasă.

3

Trimite coletul și primește banii

Cheamă curierul să ridice coletul sau expediază-l prin Poșta Română în cel mult 3 zile de la confirmarea comenzii. Imediat ce cumpărătorul verifică și acceptă pachetul, noi îți trimitem banii direct în contul tău bancar. Dacă cumpărătorul refuză coletul, îl primești înapoi în scurt timp.

Vreau să vând cu Livrarea prin OLX

Publică anunțuri

Înapoi

Întrebări frecvente

 • Cine plateste livrarea si returul prin OLX?

  Cine plateste livrarea si returul prin OLX? Prin serviciul de livrare prin OLX, cumpărătorul este cel care comanda produsul, dar vanzatorul poate selecta daca sa plateasca costul de tur, sau costul sa fie platit de destinatar, la un pret preferential oferit de OLX prin FAN Courier. Daca insa produsul nu este conform asteptarilor, returul este de regula negociat de catre vanzator si cumparator.

 • Cum funcționează serviciul de Livrare prin OLX?

  Daca esti vânzător, activarea serviciului de Livrare prin OLX se poate face din contul tău sau în momentul adăugării anunțului, bifând opțiunea de livrare pentru anunțul în cauză. Dacă ești cumpărător, folosirea acestui serviciu se poate face direct din pagina anunțului dorit, de pe varianta de desktop a platformei (www.olx.ro) sau de pe telefonul mobil (m.olx.ro), excepție făcând aplicația OLX.

 • Unde pot vedea statusul comenzilor mele?

  Fie că ești vânzător sau posibil cumpărător, în secțiunea de Livrare prin OLX vei putea vedea tot istoricul comenzilor începute sau confirmate și statusul aferent acestora.

  Citește mai departe

 • Ce se întâmplă dacă cererea de livrare este întreruptă?

  Dacă se întâmplă asta, ar trebui să fie vorba doar de o eroare de moment – fie conexiune la internet, suprasolicitare a platformei sau pur și simplu o eroare de comunicare. Te rugăm să reîncerci pașii de comandă, iar, dacă lucrurile persistă în continuare, ne poți trimite oricând un mesaj.

  Citește mai departe

 • Am plasat o comandă. Cum aflu unde anume se află?

  Vești bune: chiar din contul OLX 🙂 În secțiunea Livrare prin OLX, atunci când accesezi platforma de pe un PC sau Desktop sau varianta mobilă a platformei, găsești toate comenzile finalizate sau făcute, astfel încât să nu le pierzi din vedere.

  De asemenea, poți să cauți direct pe site-ul FAN Courier, folosind AWB-ul generat comezii tale, sau pe site-ul Postei Romane dupa nota de transport.

 • Cum și când primesc rambursul prin FAN Courier?

  Ai la dispozitie două modalități de a primi banii aferenți rambursului, cu durate și costuri diferite:

  Direct de la curier, în plic. Vei primi banii în aproximativ 48 de ore (2 zile lucrătoare), dar vei avea de plătit o taxă de 9.52 lei (TVA inclus), pentru că vine cineva la tine sa îți aducă banii.

  În contul tău bancar. Vei primi banii în aproximativ 48 de ore (2 zile lucrătoare) de la livrare. Nu te costă nimic.

  Trebuie să mai știi că ai o limita maximă de 5.000 de lei pentru valoarea rambursului.

 • Cum și când primesc rambursul prin Poșta Română?

  În funcție de data predării pachetului, după 72 de ore (3 zile lucrătoare) de la ridicarea produsului de către cumpărător, vei primi un SMS ce te înștiințează de posibilitatea deplasării în oficiul poștal de unde s-a facut și trimiterea inițială, pentru a primi contravaloarea lui. Nu uita să ai la îndemână buletinul și chitanța primită la tur.

 • Cum pot anula o comandă făcută prin FAN Courier sau Poșta Română?

  Dacă comanda nu a fost confirmată încă de către vânzător, dar te-ai răzgândit, o poți anula direct din contul tău, secțiunea de Livrare prin OLX.

  Dacă comanda a fost validată și expediată deja de către vânzător, o poți refuza la primire (prin FAN Courier) sau în incinta oficiului poștal, în funcție de tipul de transport ales.

  Doar să ai în vedere că vânzătorul va plăti transportul dus-întors.